Tekne logo
 
---------

The Pandora Project

Det er i dag muligt at lave interaktive systemer med en høj grad af kompleksitet og præcision, som kan give publikum helt nye kunstneriske oplevelser. Formålet med The Pandora Project er at udvikle teknologier til interaktiv lyd og scenografi i moderne dans og at afprøve disse teknologier i et kunstnerisk samarbejde mellem komponist, koreograf, scenograf, teknikere og dansere.

Baggrunden for Wayne Siegels initiativ er, at de digitale medier er en uundgåelig del af vores samfund og et vigtigt element i udviklingen af nye kunstneriske udtryk og kulturelle former. De nye digitale kunstformer er blandt andet kendetegnet ved kunstneriske muligheder som interaktivt, real-time og multimedie, og ved ofte at overskride traditionelle kunstformer som musik, dans og billedkunst, der integreres i nye hybrider.

Motion capture og tracking
I Wayne Siegel og The Pandora Projects version af hybriden interaktiv dans skaber bevægelse, musik og scenografi hinanden og hænger uløseligt sammen. Ved hjælp af teknologier som motion capture kan man således tracke dansernes bevægelser og bruge denne information til at generere dele af forestillingens scenografi og musik.

Dette ændrer fundamentalt både ved samarbejdet mellem koreograf, komponist og scenograf i opbygningen af forestillingen og ved dansernes rolle i udførelsen af forestillingen.

På trods af den interaktive dans’ store kunstneriske potentiale er der imidlertid kun lavet få projekter om interaktiv dans i Norden. Det skyldes at kompetencer og udstyr oftest skal opbygges fra bunden. Et af pionerprojekterne på området er Wayne Siegels ”The DIEM Digital Dance System”.

I 2001 resulterede forskningen i den interaktive danseforestilling ”Sisters” (2001), som Siegel producerede i samarbejde med netop den svenske koreograf Marie Brolin Tani.

Fakta



Titel:
The Pandora Project

Indsatsområde:
TEKNE Produktion 

Indhold:
Interaktiv dans

Teknologi:
Motion capture 

Partnere:
Koreograf Mari Brolin Tani (S), Komponist og professor Wayne Siegel (DK), Danseforsker Karen Vedel (Helsinki Collegium for Advanced Studies), DIEM – Dansk Institut for Elektronisk Musik (DK), CAVI - Center for Advanceret Visualisering og Interaktion (DK), TEKNE – netværk for digital kunst og oplevelser (DK) og TEKNE Produktion.

Under prøverne og visningen medvirkede desuden danser og korograf Louise Friis (koreograf i Mrs. Miller Co. samt leder af Archauz U-Kompagniet) m.fl. dansere.

Tidspunkt:
Forår 2008

Kontakt:
Wayne Siegel, ws(at)musik-kons.dk, tlf 89483388

www:   
www.diem.dk

-------
TEKNE
||Alexandra Instituttet A/S||Åbogade 34||8200 Århus N||tlf. 89425757||e-mail: info@teknenet.dk