Tekne logo
 
---------

ENTER ACTION - Digital Art Now

Den nyeste teknologi er i højsædet og den enkelte gæst i centrum, når ARoS Aarhus Kunstmuseum fra 7. februar byder publikum indenfor i en sprudlende oplevelsesverden af digital kunst. Interaktive installationer, lyd-værker og robotkunst er blot nogle af de anderledes oplevelser, der venter publikum, når museet præsenterer et spektakulært medieshow af international digital kunst. Udstillingen ENTER ACTION – Digital Art Now er led i fejringen af 150-året for Aarhus Kunstmuseum, som markeres på ARoS gennem hele 2009. Mens museets jubilæumsudstilling Aarhus Kunstmuseum anno 1859 i Vestgalleriet peger tilbage i tiden, så plantes der med ENTER ACTION - Digital Art Now en milepæl for kunstens formåen anno 2009, når digital kunst og mennesket forenes. En stor del af de 13 værker i udstillingen er interaktive og fælles for disse værker er, at de har det legende menneske – homo ludens – som deres ledetråd. Kunstværkerne involverer således den enkelte gæst: sanseligt, appellerende, legende og insisterende reflekterer ENTER ACTION – Digital Art Now teknologiens indflydelse på det moderne menneske i alle dens facetter, og viser hvad kunst i dag også kan.

Mennesket og maskinen
Den besøgende på ARoS kan møde LEGO-robotten Moodles, der med sine menneskelige træk rejser spørgsmålet om, hvorvidt der er forskel på at have følelser og at lade som om. Robotten, der er udviklet af Jakob Fredslund fra Alexandra Instituttet A/S i samarbejde med Lego Lab på Datalogisk Institut, Aarhus Universitet, slår med sin interaktive teknologi og sit rørende nærvær grundtonen i udstillingen an: det menneskelige forenes med teknologien.  

Udstillingen
Den digitale kunst er ikke længere nogen niche i kunstverdenen. Tværtimod er den i høj grad på vej frem på de store museer verden over – således også på ARoS, der med ENTER ACTION – Digital Art Now viser den første store udstilling af sin art i Danmark. Til udstillingen er det lykkes at skaffe hovedværker af de mest fremadstormende digitale kunstnere fra Europa, Rusland, USA, Canada, Mellemamerika og Australien.  

Digital pensel og palet
For alle de medvirkende kunstnere i ENTER ACTION – Digital Art Now udgør computeren så at sige deres pensel og palet. Dette udmønter sig i så forskellige værker som robotkunst, lydinstallationer, interaktive værker, netkunst og sågar portrætkunst med udgangspunkt i computerspillets motiver. Alle værker har det tilfælles, at de udfordrer kunstværkets almindelige rammer og skaber helt nye oplevelser, der ofte baserer sig på interaktionen menneske og kunstværk imellem. For ENTER ACTION – Digital Art Now handler ikke kun om kunst. Udstillingen tematiserer i lige så høj grad forholdet mellem menneske og teknologi og fokuserer på den sanselighed, der opstår i dette forhold.

FaktaTitel:
ENTER ACTION - Digital Art Now

Partnere:
ARoS Aarhus Kunstmuseum, Alexandra Instituttet og TEKNE.

Kuratorer:
Anne Sophie Witzke og Anne Sophie Løssing

Medvirkende kunstnere:

Rafael Lozano-Hemmer (MX/CA), Manu Luksch (UK), Kaffe Matthews (UK), Knowbotic Research (DE/AT), Ludic Society (AT), Marnix de Nijs (NL), Erik Olofsen (NL), Ben Rubin & Mark Hansen (US), Alexei Shulgin & Aristarkh Chernyshev (RU), Christa Sommerer & Laurent Mignonneau (AT/FR), Mari Velonaki (AU), Eva and Franco Mattes aka 0100101110101101.ORG (IT), Mogens Jakobsen (DK).
 
Tidspunkt:

Februar - april 2009

Anmeldelser:

Diverse anmeldelser fra Børsen, Politiken og Århus Stiftstidende.

www:    
www.aros.dk/enteraction

-------
TEKNE
||Alexandra Instituttet A/S||Åbogade 34||8200 Århus N||tlf. 89425757||e-mail: info@teknenet.dk