Tekne logo
 
---------

DMDM - Danmarksmesterskaber i Digitale Medier

DMDM er en landsdækkende konkurrence inden for digital kunst. Den henvender sig til unge kunstnere, interaktionsdesignere, musikere m.m. under 27 år, der arbejder med digitale medier.

I 2008 afholdtes den første udgave af DMDM og d. 19. juni kunne juryformanden Vibeke Windeløv overrække priserne til 5 talentfulde kunstnere ved vinderarrangementet i Århus Musikhus.

Vinderne af de to store priser på hver 20.000 kr. var Søren Bendt Pedersen med animationsfilmen HUM Værket er en 8 min. lang animationsfilm, der handler om en robot, hvis hoved er udformet som en gammeldags grammofonpladespiller. Robotten er blevet efterladt i et gammelt værksted og beslutter sig for at få liv i sin gamle ven, højtaleranlægget. Den anden vinder var Søren Lyngsø Knudsen (alias Vectral) med en live-optagelse med Vectral fra 2007, der demonstrerer computerprogrammet Graphx, som er skabt af kunstneren. Graphx er et program til live generering af visuals i forbindelse med koncerter. Formerne skabes af realtime genereret 3D-grafik, der reagerer på et lyd-input.

Vinderne af de tre priser på 5000 kr. hver var:
Tobias Ebsen med Running Sculptures. Kunstneren har haft ansvaret for den digitale scenografi, da danse-forestillingen Running Sculpture blev vist på Musikhusets facade i forbindelse med Århus by Light. Værket er den interaktive software, som blev brugt i projektet.  

Jonas Rasmussen Kirkegaard med Tefernol-D Beta-Speaker. Et lydværk, der beskæftiger sig med grænsefladen mellem digital repræsentation af lyd og fysisk hørbar lyd. Værket er en fysisk konstruktion, der består af otte ophængte jernplader i forskellige tykkelser og størrelser, monteret med et såkaldt ”soundbug”, der kan overføre frekvenser til et fysisk legeme.

Julian Juhlin med videoinstallationen Indbakke. I et intimt og drømmeagtigt rum kan beskueren se en film, der hverken har nogen begyndelse eller slutning. Filmen består af en række sms’er, der er uredigerede, fra kunstnerens indbakke på mobilen. Publikum får indblik i brudstykker af samtaler og må gætte sig til resten. Filmen giver et indblik i de mange relationer, som mennesker indgår i.

FaktaIndsatsområde:
Digital Kunst

Indhold:
Talentkonkurrence

Målgruppe:
Unge kunstnere under 27 år

Konkurrence jury:
Vibeke Windeløv, filmproducent (formand), Søren Pold, lektor, Center for Digital Æstetik-forskning, Aarhus Universitet, Wayne Siegel, professor, Dansk Institut for Elektronisk Musik, Det Jyske Musikkonservatorium, Morten Lervig, afdelingschef, Center for Avanceret Visualisering og Interaktion, Aarhus Universitet, Anne Sophie Witzke, netværksleder, TEKNE – netværk for digital kunst og oplevelser, Alexandra Instituttet

Partnere:
TEKNE Produktion, TEKNE

Periode:
Februar – juni 2008

Støtte:
TEKNE Produktion, TEKNE

Kontakt:
Netværkskoordinator, Kristian Krämer, kristian.kramer(at)alexandra.dk, tlf 89425683

website:
www.dmdm.dk-------
TEKNE
||Alexandra Instituttet A/S||Åbogade 34||8200 Århus N||tlf. 89425757||e-mail: info@teknenet.dk