Tekne logo
 
---------

DIEM ElekTro

Point Line Cloud
Curtis Roads (USA), music
Brian O’Reilly (USA), visuals

23. oktober 2007
Musikhuset Aarhus, Lille Sal kl. 19.30, gratis entre

Koncerten blev præsenteret i et samarbejde mellem TEKNE og DIEM

Point Line Cloud
Under nodernes niveau ligger lydpartiklernes verden. Hver partikel er et lille stykke lyd. Nye fremskridt giver os mulighed for at sample og manipulere denne mikroakustiske verden. Lydpartikler opløser de hårde sten, som musisk komposition udgør – noderne og deres intervaller – og danner i stedet flydende og smidige materialer. Følelsen at punkter, puls (serier af punkter), linie (tone) og overflade (tekstur) kommer til syne i takt med at partikeltætheden bliver større. Spredte udgydelser producerer rytmiske figurer. Ved at sætte partiklerne sammen i hurtig rækkefølge kan man skabe en illusion af tone kontinuitet. Mens partiklerne slynger sig af sted, flyder de ind i væske-lignende strømme og bække. Tætte sammenhobninger af partikler skaber lydskyer, hvis former udvikler sig med tiden.
 
Curtis Roads underviser på CREATE, Musikafdelingen, University of California, Santa Barbara. Han studerede composition på California Institute of the Arts, the University of California, San Diego og på University of Paris VIII. Fra 1980 til 1987 var han forsker i computermusik på Massachusetts Institute of Technology. Herefter underviste han på Napoli-universitetet"Federico II," Harvard University, Oberlin Conservatory, Les Ateliers UPIC (Paris), og University of Paris VIII. Han har for nylig undervist i materclasses på bl.a. Australian National Conservatory (Melbourne) og på Prometeo Laboratorio (Parma). Han har været medarrangør på internationale workshops i musikalsk signalbehandling i Sorrento, Capri, og Santa Barbara (1988,1991,1997 og 2000). Han har desuden været medlem af juryen på Ars Electronica (Linz) og International Bourges Competition.
 
Brian O'Reilly arbejder med lyd, mixed media assemblage, installationer, film, video og er samtidig udøvende cellist og kontrabassist med ny musik og integration af elektronik og udvidede spilleteknikker som speciale. Nuværende projekter omfatter DVD’en "Point Line Cloud", som er en samling af hans visualiseringer til Curtis Roads’ musik, en opgave for Z.K.M, (Zentrum fur Kunst und Medientechnologie, Karlsruhe, Germany) om at skabe en serie videoværker og en liveoptræden i samarbejde med bratschisten Garth Knox med værker af Grisey, Scelsi, Schiarrino og Knox & O'Reilly. Han arbejder ligeledes på et lydsamarbejde med Zbigniew Karkowski - "the Difficulty of Being" for Antifrost, og DVD’en "The ledger of fins", som bruger de ubenyttede muligheder af Sonic Arts Networks DVD specifikationer. Projektets mål er at spore en splittet fortællings mange tråde og at samle de tynde strenge, som binder lyd og billede sammen. Resultatet vil implementere mulighederne for at vælge fra forskellige dele af et materiale, såvel manuelt som via ufrivillige fremskrift, som skyldes tilfældig programmering på DVD’en. På denne måde skabes en navigerbar database, hvori seeren vil have mange forskellige vinkler at udforske værket fra.

print
-------
TEKNE
||Alexandra Instituttet A/S||Åbogade 34||8200 Århus N||tlf. 89425757||e-mail: info@teknenet.dk